IFinnmark..

Ihele fylket er det flott turterreng som egner seg godt til korte og lenger vandreturer. Naturen i Finnmark har store variasjoner, fra kyst til fjell fra fjord til vidde. Kart og kompass kan være smart og nødvendig å ha med. Klima er barsk og været kan skifte fort.

Finnmarksvidda, og resten av viddeområdene i fylket, er midt i blinken for deg som liker vandring og opplevelser i naturen.

Avstandene kan være lange, men det er likevel trygt å ta seg frem. Løyper og stier er merket og det finnes gode kart å få tak i.

Juli, august og september regnes som den beste sesongen for fotturer på vidda. På våren og i juni kan terrenget ofte være svært bløtt. Myggplagen er verst i perioden fra ca 20.juni til 20. August. Lurt å ha med seg detaljert kart over områdene man ønsker å forsere.

Godtur til dere som ønsker et minnerikt ferietur!

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.