Vår i nord – 2019!

Det er mange som tegner bilder av oss i nord. Alt for ofte kommer de fra andre steder i landet. Vi her i Finnmark er det vi er med våre særegenheter. Vi har midnattssol og mørketid. Jo lenger nord vi kommer, jo lenger varer periodene. Ved Nordishavet går ikke sola under horisonten på to og en halv måned. Nordlyset er, som navnet antyder, knyttet sørlig, polområdene. Finnmark er et av de stedene i verden hvor sannsynligheten for å se nordlyset er størst. Her er det stort sett mulig å se nordlyset hver kveld det er mørkt og klart. Perioden oktober til mars er best for nordlysobservasjon. Det har alltid vært knyttet mystikk rundt nordlyset, spesielt i gamle dager når en ikke visste hva nordlyset var. Noen så nordlyset som en varsel om straff eller påminnelse om lovlydighet.

UNESCO konvensjon om vern av verdens kultur- og naturarv ble vedtatt i 1972. Verdensarvlisten er en følge av konvensjonen, som skal bidra til å styrke bevisstheten og vernet om vår felles natur- og kulturarv.

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.