Ifinnmark

Allemannsretten i Norge gir alle rett til fri ferdsel i utmark, uansett hvem som eier grunnen. Dette betyr likevel ikke at man kan raste og slå opp telt eller parkere bobil/campingvogn hvor som helst.

2. Verdenskrig ble et mareritt for Finnmark. Krigshøsten 1944 ble nesten hele Finnmark brent under tyskernes tilbaketog. Kun et fåtall steder sto igjen. Gjenoppbyggingen av Finnmark startet rett etter krigen. Stort sett bygde folk opp igjen sine hus der de før hadde vært. Endel forandringer ble gjort, og det har vært med på å gi Finnmark det særpreg som fylket har i dag. Liker du å ferdes i naturen, da vil du trives i Finnmark.

Fylket har har en variert og storslagen natur, fra steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder. Klima og værforhold kan variere sterkt og endres raskt. Utfordringene og opplevelsene er der uansett.

Fylket er så stort og bosetningen så spredt at alle føler villmarka rundt seg. For de som liker fiske og båtliv er Finnmark et ønskemål. Den lange kysten byr på en rekke muligheter enten du vil fiske fra land elker båt.

Og……. dette flotte landskapet forvalter vi selv iFinnmark

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.