Sommerlig!

Flott og sommerlig vær i landsdelen vår. Nå klokken 1050 viser gradestokken i solveggen 28 pluss og i skyggen 14. Litt av en temperaturforskjell. Skulle vel gått ut i sola, men orker det faktisk ikke. 

Har det ganske greit med å sitte inne med et ukeblad. Leser foresten historien  om hvordan blåklokkene ble grunn til at kirkeklokkene ble oppfunnet. Det var for rundt 700 år siden biskop Paulius gikk langs landeveien i den italienske byen Nola, som ligger i distriktet Campania. Det var ved solnedgang og alt ånder fred og ro. Biskopen ble så overveldet av det vakre lyset og skjønnheten i landskapet rundt seg, at han ba Vårherre gi et tegn på at han var nær og ville være hos ham til hans dødsdag. Med det samme begynte det å ringe stille rundt ham,biskopen oppdaget at lyden kom fra blåklokkene som svingte frem og tilbake i kveldsbrisen. Til minne om denne kvelden lot biskopen støpe en stor klokke i bronse som han fikk satt inn i kirketjener i Nola.  Det var den første kristne kirkeklokkene  som kimte til gudstjeneste, og skikken spredte seg snart til andre byer og land. Den dag i dag bærer blåklokkene det italienske og latinske navnet Campanula.

Ord for dagen:  I middelalderen var folk turister på grunn av religionen, i dag er de turister fordi turisme er religionen deres. 

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.