Bergtatt

Viste du at tre gram av komponentene som brukes i elektronikken i smarttelefonene kommer fra kvartsittbruddet til Elkem Tana i Finnmark. Det er de som bryter den største delen av kvartsitten,som det utvinnes silisium og ferrossilisium i fra. Dette er stoffer som inngår i alt fra datachiper og silikon, til kosmetikk og solcellepanel.Elkem Tana kan smykke seg med tittelen som verdens største kvartsittbrudd. Austertana har 250 innbyggere. Her bor 30 prosent av de ansatte i Elkem Tana. Brordelen bor i selve Tana. Jf. avisa finnmarkens vedlegg – Bergtatt – mineraler og mennesker i nord.

Det ser dårlig ut med sommertemperaturene. Sola ho prøver å titte frem innimellom, men den kalde vinden har overtaket.Gradestokken viser 18 pluss, nå klokken 0830.

Vadsø har hatt storbesøk fra sør. Både kongeskipet og NRKs sommerbåt har vært på besøk.

Ord for dagen: Alt er mulig. Det umulige tar bare litt lenger tid.
Ukjent

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.