Vår gode nabo i øst.

Den 196 kilometer lange grensen mot Russland er fredelig , men under den kalde krigen stod Norge få meter unna konflikt. Nå viser stormakten muskler igjen. Den norske og den russiskeforsvaret kan ikke sammenlignes. Russland er en stor storebror. Vi vil aldri kunne stå opp mot Russland alene.   Som regel er ett militært lag – grensevakter – stasjonert på hver side av patruljehyttene og observasjonstårnene i to uker i strekk. De passer grensen  og hilser alltid med militær hilsen når de ser hverandre.  Det er en uskreven regel.

I dag er det 8. mai – datoen den eldre generasjonen aldri glemmer. 70 år siden Norge ble ett fritt land – i 1945. Den russiske hæren hjalp oss – sier historien.

Nå klokken 0830 har vi sol og blank himmel. Gradestokken i skyggen viser 10 pluss. Det tegner til å bli en fin dag for oss østfinnmarkinger.

Ord for dagen:  Evig eies kun det tapte!

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.