Vinterlyset.

Historiene er mange når det gjelder nordlyset.  I gamle dager ble det knyttet stor mystikk til noe av det vakreste du kan se på nattehimmelen, nemlig nordlyset!
Nordlys oppstår når store mengder elektriske partikler (elektroner) med stor hastighet kommer inn mot jorda langs magnetfelter og kolliderer med de øvre lag av atmosfæren.  Gassene vil da lyse, og fargene gjenspeiler hvilke gasser som finnes i atmosfæren.
Det har alltid vært knyttet mystikk rundt nordlyset, spesielt i gamle dager når en ikke visste hva nordlyset var.  Noen så på fenomenet som et varsel om straff eller påminnelse om lovlydighet.  Andre trodde at nordlyset varslet krig eller pest.  Samene trodde at nordlyset var sjelene som vinket ned til jorden, mens andre trodde at det var gamle jomfruer som danset på himmelen.
Historiene var mange, og det er ennå knyttet stor mystikk til nordlyset.
Personlig er jeg fortsatt redd nordlyset – ligg vel i genene å ikke «terge» nordlyset.

Været:  Det blåser fra nordvest og havet er ganske mørk nå klokken 0830. Gradestokken viser 7 pluss.

Ord for dagen:  Det er gleden som adler sinnene.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.