1.maihelga!

En svipp tur til Porsanger – cirka 680 km og et normalt tidsbruk på 3 – 4 timer. Turen gikk via Levajok, Karasjok  og returen over Samelandsbrua via Finland til Nuorgam.
Vestover turen  var ikke helt som jeg hadde ønsket, snøspor opp til 15 – 20 cm, men med en sjåfør som vår, gikk det helt supert, men ingen ønskesituasjon. På hjemturen var veiene helt tørre og farten deretter.
I Nuorgam fikk vi med oss ett par scootersko i str. 22  til kr 200,. eller 24 euro.
Det lille, finske tettstedet Nuorgam har blant annet to matbutikker, klesbutikker etc. samt pol ( ALKO).  Nuorgam er EU og Finlands nordligste bygd og ligger i Utsjok kommune.  Landet brukte finske mark frem til 1. januar 1999, da de gikk over til Euro.

Sovet ganske lenge, blir jo sliten også, selv om man ikke gjør så mye fysisk.  I  Porsanger besøkte vi min barndoms lille bygd – Igeldas – de unge i dag skriver bygda med 2 ger, men jeg forholder med til min barnelærdom.
Her feiret vi 90årsdag 1. mai – til min eneste tante – enke etter min avdøde mors bror. Kjente og kjære – familie og venner rundt om fra Tromsø, Alta, Porsanger, Karasjok, Kirkenes og Vadsø – ble vel omkring 50 gjester. Tiden fyk og jeg er vel snart blant de eldste i familien. Kan ikke huske om det har vært andre i familien som har feiret 90årsdag, men jeg tviler på det.
Lille Olivia Christin – ett år var nest yngst i selskapet.

Den gamle lykken er visnet bort og død.
Men se, et grønt slør
dekker landet
den spede begynnelsen
på nytt
og bedre liv.
av Pam Brown.

Været:  oppholdsvær uten sol og  5 varmegrader. Mange snø flekker rundt om i byen vår ennå.

Ord for dagen:  Å leve er arvings plikt.
(moren i Brand)

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.