Det indre livet!

I 1895 flytter Ibsen inn i leiligheten på hjørnet av Arbinsgate og Drammensveien i Kristiania.  Blir boende der til sin død.
1900 rammes han av slag for første gang – lever ennå i 5 – 6 år og dør 23. mai 1906.
Ibsen skrev ikke bare  skuespill, han skrev også dikt.  De fleste av diktene ble til i perioden frem til 1875.Det kanskje mest kjente, «Terje Vigen», ble skrevet i 1861 og var inspirert av de mange modige menn som rodde over det åpne Skagerak under napoleonskrigene for å skaffe mat til sine sultende familier. Det lille, vemodige «Borte!» er skrevet i Genzano i Italia i 1864 og forteller om det flyktige i livets gylne øyeblikk. Mens «Bergmannen» fra 1851 kan leses som et sterkt bilde på dikterens eget, indre liv: Det er i dypene i menneskesinnet at det virkelige arbeidet skjer, men der nede er det også fortvilende ensomt å være.

Lille Bajas er igjen hos mor. Skal etter avtale hentes i kveld.
Mor skal passe Olivia ettermiddag. Vadsø by er åpen til klokken 24.00 og da må lille Olivia ha noen hos seg, mens mamma er på arbeid.

Det er overskyet og oppholdsvær nå klokken 11.30. Litt vind fra øst og 5 pluss.

Ord for dagen:  De sannheter som massen og mengden godkjenner, det er de sannheter som forpostfekterne holdt for sikre i våre bestefedres dager.
(Doktor Stockmann i En folkefiende) Ibsens.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.