Porsanger kommune

Langs E6 er det 18 km fra Lakselv sentrum opp til Porsangmoen.  Nærmeste tettsted fra Porsangmoen er Skoganvarre, som ligger 9 km lenger opp i den frodige Lakselvdalen.  Porsangmoen ligger på østsiden av Nedrevann, som er en del av det lakseførende Lakselvvassdraget.  Naturen langs Lakselvdalen og ved Porsangmoen er svært vakker og til dels meget frodig, særlig i Skoganvarre-området.  Her er et utall av fiskevann, så fiske-, jakt- og friluftsmulighetene er de aller beste.
Porsanger kommune  skiftet navn i 1963.  Inntil da het kommunen Kistrand, etter et lite tettsted på vestsiden av fjorden.
Tyskerne bygde ut Porsanger til en militær festning. Banak flyplass, som inntil høsten 1940 bare hadde vært en norsk feltflystripe, ble nå forandret til en moderne krigsflyplass.
Lakselv flyplass er i dag en moderne flyplass.

Stått opp som vanlig litt for tidlig. Vasket noen klær og vært på hyttetur par timer. Det går radig for seg når man først kommer i gang.
Sola har skint fra en skyfri himmel og temperaturen nå klokken 1545 er o grader.
Til helga stiller vi klokken 1 time frem mot sommeren.

Ord for dagen:  Vinden taler ikke med større ømhet til kjempe-eikene enn til det minste gresstrå.
Kahlil Gibran

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.