Finnmark regiment

Øvelsesplassen ved Nedrevann ble rekognosert av Distriktskommando Finnmark i 1945. I 1946 etablerte Finnmark Landforsvar seg på Porsangermoen.
Den militære treningen av soldater fra hele landet har alltid vært av høy standard.
Sersjantutdannelsen har betydd mye for befalsrekrutteringen både til hær og heimevern i fylket. Beslutningen om å bygge ut leiren, ble tatt blant annet med bakgrunn i Tsjekkoslovakia-krisen 1968.  Porsangmoen – 70 år i 2015.
Garnisonen i Porsanger har, tross sin forholdsvis unge alder i forsvarssammenheng, spilt et betydelig rolle for Porsanger kommune.
Viser for øvrig til jubileumsboka.
Forts.
Tror jeg vil prøve å ta livet ganske rolig i dag – etter ett døgn som ansvarlig for et lite barn. Lille Olivia Christin er en oppvakt barn som viser på en spesiell måte hva hun vil – uten å kunne uttrykke det i ord. Å gå tur  20 ganger daglig – til/fra ytterkantene hjemme – ble det litt trim  også for mormor!
Også Bajasliten har besøkt mormor – mens «far» kastet snøball i Vardø.  Om han traff noe eller noen – er uklart!

I Bugøyfjord har det vært en trafikkulykke hvor en mann omkom.

I dag er det overskyet og snøvær i vårt område og 0 grader.

Ord for dagen:  De tårene man svelger er meget bitrere enn dem man feller.
Victor Hugo

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.