Nytt fra østfronten!

Rica Kirkenes og Vadsø er nå blitt Scandic . Det har medført noen endringer. Vadsø har faktisk vært igjennom det tredje navneskifte og vi har da fått et nytt navneskilt; Scandic.
Det hele startet med  at Nord-Norges Hotelldrift ble stiftet like etter krigen.  De fleste av fylkets overnattingssteder ble lagt i grus under krigen.  Derfor ble det stiftet en organisasjon her i fylket som skulle bygge gestgiverier og hoteller rundt i fylket.  Vadsø fikk da sitt Vadsø hotell .I mellomtiden har  hotellet også vært under SAS.
Det viktigste for turistene er vel nordlyset om vinteren og midnattssolen om sommeren.

De siste dagene har vært viet Frigjøringen av Finnmark. Mange taler har vært holdt.  Historiene om skamklipte kvinner og mobbede «tyskerunger» er de mest dramatiske.
Finnmarkingene som ble tvangsevakuert sørover – måtte reise fra alt de eide. Mange fikk aldri se Finnmark igjen. På kirkegårdene flere steder i landet er det reist felles gravstøtter med navnene og hjemstedene for de tvangsevakuerte  -høsten 1944.
Noen savner ennå «heltestatusen» de aldri fikk.

Bajasgutten har vært hos mor i en lengere periode nå. Tror han savner eieren for han bjeffer til alt som kan minne han om den kjente bilduren.

Helgen har vært stormfull. i går blåste det stiv kuling i kastene. Nå er det merkelig stille ute . Temperaturen nå klokken 07.46 er 3 +. Mildt, men man kjenner en drag av høst i luften selv om sola ennå varmer.
To vinterstormer har vi opplevd allerede, men snøen er nå borte igjen.

Ord for dagen: Det går ikke bare opp og ned her i livet.
Det går veldig mye hit og dit og fram og tilbake, og i tillegg går det
veldig mye rundt også…
Linda Træet.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.