Våre valg.

Tanker om mellommenneskelige forhold:
En fin måte å lære oss selv bedre å kjenne er å beskrive oss selv og våre liv til en person som ikke kjenner oss fra før – en fra det ytre rom.  Hva ville vi oppleve og hvilke spørsmål ville de stille oss hvis de begynte å se seg om på jorden?  Sett at de gikk inn i en butikk og ble vitne til at en kunde skjelte ut en ekspeditør. De kunne gå inn på en arbeidsplass og oppleve at en av sjefene overhøvlet en ansatt – de så masse urett som blir begått mot menneskeheten på jorden.  For de besøkende fra verdensrommet ville det vært en gåte hvordan vi her på jorden vurderer og bruker berettiget sinne, skyldsfølelser og anklager i våre forhold til andre mennesker.
La oss anta at de besøkende hadde evne til å se inn i våre hjerter og hjerner. La oss tenke oss at de bokstavelig talt var i stand til å lese tankene våre.
Etter å ha studert en mengde mellommenneskelige forhold ønsker kanskje gjestene fra verdensrommet å møtes for å diskutere det de har vært vitne til. Høyst sannsynlig komme de frem til at hensikten med mellommenneskelige forhold er å skape skille mellom mennesker.  Folk bruker forhold til andre til å holde fast ved sin frykt og sin skyldfølelse, sitt tungsinn og sin ensomhet, tenker nok romvesnene.

Overskyet, vindstille og 11 varmegrader i min bydel. Vi er en «trappelandsby» hvor temperaturen varierer etter hvor høyt oppe i byen vi bor.
En ellers så stille by hvor frivilligheten står høyt. Frivillighetssentralen i  Vadsø er alene i Øst-Finnmark om å kjøre ut mat til hjemmeboende eldre. Flott!

Ord for dagen:  Våre oppfatninger er speilbilder av vårt indre.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.