Til grensehandelen.

En flott tur til Nuorgam ble summen av dagen i går.
Bygda Nuorgam er EU og Finlands nordligste.  Den ligger i Utsjok kommune ved Tanaelva omlag 3 km vest til sørvest for Finlands nordligste punkt og er verdens nordliste grenseovergang – ca 10 mil fra Vadsø.
Bygda har ca 200 innbyggere, grensehandel og turisme er de viktigste næringsveiene.
Her finnes butikker, bensinstasjoner. kapell og en filial av det finske monopolutsalget for vin og brennevin, ALKO og alt til EU priser.
Å kjøre langs Varangerfjorden er en stor fornøyelse – spesielt i sol på sommerstid.
Fjorden er den østligste i Norge.  Den er 95 km lang og strekker seg helt inntil Varangerbotn. På den bredeste er den 70 km.
Prisene her er det samme som i eksempelvis Strømstad etc.

Varangerbotn vil nå bosette 13 syriske overføringsflyktninger – de kommer rett fra leir.
Kommunen vil også bygge egen bolig til disse.  Inntil den nye boligen står ferdig, skal kommunale boliger i Karlebotn benyttes. Tenker det her er snakk om skolen som står tom. Ett kjempe anlegg som i seg selv burde kunne benyttes, men blir vel noe isolert.

Ord for dagen:  Å hjelpe er livets glede.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.