En fin høstdag.

Fortsatt dukker krigsminner opp i Porsanger.
Et gravearbeid utløste gasslekkasje fra 2. verdenskrig utenfor Lakselv kirke tirsdag morgen.  Store deler av området ble avsperret.  Det ble  ikke gravd hull i beholderen, men gravearbeidet har utløst korkene, slik at gassen ble sluppet ut, og maskinføreren måtte til legevakta med smerter i øynene.
Det ligger fortsatt mye etterlatenskaper etter 2. verdenskrig i bakken i Finnmark.

DEN NORSKE LØVE
Hvorfor i all verden har Norge en løve i det norske riksvåpenet?
Svaret ligger langt tilbake i historien.
Det ble antatt at kong Sverre (død 1202)brukte en løve som våpenmerke, og kong Håkon Håkonsson (død 1263)hadde våpen med en gull-løve på rød bunn.  Rundt år 1280 var det enten Magnus Lagabøte eller Eirik Magnusson som utstyrte den norske loven med en krone på hodet og en øks i fremlabbene.  Både kronen og øksa har siden vært en fast del av riksvåpenet, men formen på dyr og gjenstander har skiftet gjennom tidene.

En liten blåbærtur ble det idag. Skulle prøve nye steder, men bommet.
Litt regn har det vært i dag, men temperaturen har ligger på +15 grader.
Ikke verst vær til å være september. Plenklipping tror jeg det er slutt på, synes ikke gresset har vokst så mye denne sommeren – mulig for tørt.

Ord for dagen:  «Og dagen stiger og dagen går, og sommerens
tid den svinder.»

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.