Mye kan sies og læres…

Å sitte på et venteværelse gir ofte verdifull lærdom. For noen dager siden satt jeg og ventet på en øyenlege som var bitt svært forsinket på sin reise fra sør til nord. I helsevesenets korridorer må man ha nerver av stål og et bedagelig sinn, men vi har muligheten til å tilegne oss verdifull lærdom i ventetiden.
Her fant jeg et blad med mye interessant lesning om orntologi av Grete Gaulin. Overskriften: «I egne og lånte fjær» som skildret naturen slik: Mennesket er alltid blitt regnet som skapelsens mesterverk.  Men ingenting i naturen slår fuglenes grasiøse eleganse der de svever over himmelen eller tripper rundt i sin fargesprakende fjærdrakt.  Ikke underlig da at vi jordbundne treller har latt oss inspirere av fuglene i alt fra moter og flydesign.
«Å fly som fuglene..»Som mennesket må ha ønsket å være født fugl! I hvert fall er det fristende å oppsummere et tusenårig langt forhold mellom aves og homo sapiens på akkurat den måten.
Vi har fylt våre dyner med dun, pyntet kroppen vår med fjær og forfattet bindestreke verk med fjærpenn.  Vi har latt fjærene prege ritualer og markere status, brukt fjær som pikant erotisme på Las Vegas Strip og kultivert dem i kurtisens og forførelsens tjeneste.
Faktisk er det knapt et kapittel i vår historie som ikke på en eller annen måte har involvert fjær, det være seg moter, litteratur eller store slag på slagmarken.

Snart er det ferien som kaller på oppmerksomhet. Skulle bestille ett hotellrom, men måtte ty til min gamle PC.  De andre «dupedittene» ble for avanserte, men håpet om mestring har jeg.
Ser ut som sola prøver å bryte seg fram, men ennå er det bare 9 grader i skyggen. Vi finnmarkinger er et rolig  avballansert folkeslag, vi venter… hva er alternativet?

Nå er mor alene. Bajas ble hentet av «far» i går kveld.  Den gleden som utspant seg i dette møtet – kan ikke beskrives, bare oppleves.

Ord for dagen:  Du kan ikke velge hvordan du vil dø.  Eller når.
Du kan bare velge hvordan du vil leve.  NÅ.
Joan Baez

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.