Dåpen..

Treenighetssøndag klokken 1700 den 15. juni  ble Olivia Christin døpt i Vadsø Kirke under Høymessen – ble båret av sin bror.
Tema:  Dåpen – prekentekst Matt 28, 16 og 20.
Liturg/prest: Jan Høyfødt fra Indre Finnmark prosti.
Organist Aija Olsson
Kirketjener: Ebenezer Akoi
Hun bar en flott hjemmesydd beige dåpskjole med lue sydd av tante/gudmor Rita.
Olivia Christin fikk 10 faddere.
Ifølge presten så var det alminnelig i samisk tradisjon å ha opp til 12 faddere.  Så her har man ubevisst fulgt gamle urtradisjoner.
Alt gikk etter planen og Olivia Christin forhold seg rolig under seremonien. Det første fadderskapet tar tak i – er å lære fadderbarnet å svømme. En av fadderne er en suveren svømmer som har drevet med dette i mange år. Her er ulike yrkesgrupper i sving, så hun får nok ta del i mye i fremtiden.
Ønsker mitt lille barnebarn – lykke til!!
Den flotte dåpskjolen kan sees på Facebooksiden til  barnets mor -Ann Chr.Hegge Aune

Når det gjelder været i vår landsdel – er det en tragedie. Værdamene lover skiftende vindforhold, av og til nordlig opp til liten kuling. Regn- og sluddbyger, snøbyger i høyere strøk.  Her har vi liten mulighet for å gripe inn – det er bare å sko seg best mulig.
Nå klokken 8.00 er det faktisk sol og 10 pluss, men det blåser.
Ord for dagen:  Sjelen blir født gammel, men blir ung.

Det er livets komedie.
Kroppen blir født ung, men blir gammel.
Det er livets tragedie.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.