Tradisjoner..

Påskeaften – tradisjon og skikker

Det er knyttet mange gamle skikker og tro og overtro til påsken og de ulike påskedagene, ikke minst påskeaften.

Påskeaften var en dag folk kunne puste lettet ut. Dagen etter ville lysere tider sette inn.

Påskeaften var og er fastens siste dag. Fra og med påskemorgen kunne alle spise som normalt igjen. Om kvelden var det vanlig å gjøre opp ild og å skyte i luften. Dette vare en måte å ta avskjed med fasten på og det var en måte å holde onde ånder på avstand mens man ventet på Jesu oppstandelsen.

Påskeaften i våre dager

Påskeaften er den store festdag i påsken i våre dager. Det er da barna får sine sjokoladefylte påskeegg og det arrangerer gjerne påskeskirenn og eggejakt. På en måte tar vi kanskje påskedag litt på forskudd. Påskeaften er for mange barn en slags liten juleaften i påsken. Det er også på påskeaften vi pleier å spise påsken største festmåltid, for eksempel et lammelår tilberedt etter alle kunstens regler.

Mor og Bajas er fortsatt samboende, hvor det er blitt av det biologiske opphavet er usikkert.  Vi får håpe han dukker opp i tide – før det blir vurdert adoptsjon.

Været har hardnet til.  Det blåser sterk vind fra nordvest .  Skulle vært ute en tur, men vet ikke om vi våger.
Temperaturen ligg fortsatt på 7 grader pluss og sola ho skinn tross den sterke vinden.

Vi får følge tradisjonene og tro på at påskemorgen slukker «sorgen».
Alt handler vel om tradisjoner – også hos oss!

Oppdatering klokken 11.19:  Det har skyet over, men temperaturen var ikke så verst etter en snar tur rundt kvartalet.  Det er nok noe i ordtaket: – at det ikke finnes dårlig vær bare dårlige klær.

Ord for dagen:  Ingen har rett til å klandre eller fordømme en annen,
for ingen kan virkelig kjenne et annet menneske.
Thomas Browne

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.