En solskinnshistorie..

Skjærtorsdag er den kristne feiringen av Jesu siste måltid med disiplene før korsfestelsen, og dermed innføringen av nattverden . Ordet betyr «renselsestorsdag», og kommer av norrønt skíra, «rense» (skjær = ren). Skjærtorsdag er en helligdag som feires siste torsdag før påske.

Langfredag markerer i kristen tradisjon dagen da Jesus døde på korset. Den markeres fredag før påske. Navnet kommer av at det var Jesu lengste dag. På engelsk kalles dagen Good Friday, som egentlig betyr «hellig fredag».

Det påsken står for, er nok ikke den vi feirer. Dagene blir bare ekstra fridager.  Hva om noen prøvde å fjerne påsken og hele tradisjonen?

Mor og Bajas har campert sammen i flere dager allerede. Hvor lang påskeferie vi får alene er veldig uvisst. Foreløpig har vi det greit med hverandre.
«Far» og Bajas har egentlig flyttet inn i ny leilighet, men Bajas har ikke fulgt med det første lasset. Blir nok spennende for han også å komme til sitt nye hjem.

Bulgareren Todor Petrov følte seg som en dritt i rennesteinen og livnærte seg med mat han fant i søppelkasser. Nå har han fått seg lønnet arbeide i Kjøllefjord. Han ønsket da å betale tilbake hjelpen han hadde fått i Alta og sendte 5000 kroner til kirka.
Etter tips fra bekjente i hjemlandet om muligheter for godt betalte jobber i velstandslandet i nord skal han  – ifølge seg selv – ha syklet fra Bulgaria og 7.000 kilometer opp gjennom Europa for å ende i Alta midt i desember.
Kjøllefjordingene leste om Todor og diskuterte litt om denne mannen som hadde strevd sånn for å finne seg arbeid, kunne jobbe i egnerbua.
Nå har han jobbet tre måneder på akkord sammen med andre arbeidere og får gode skussmål av arbeidsgiverne.
Ett godt eksempel på at vil man arbeide, så får man arbeid!

Ord for dagen:   Ungdommen er den tiden du velger masken du skal bære resten av livet.
Aksel Sandemose

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.