Enkel strikk.

Fra min lune hjørne!
Enkel strikk – uten mønster, med tykk garn og pinne nummer 9.
En diger sort jakke med rett strikk – riller. Synes det er morsomt og utvikle egen design og mønster, men det ferdige arbeidet kan bli en overraskelse. Kvalitet er selvfølgelig en avgjørende faktor når man skal velge garn.
Det er kommet mange deilige kvaliteter i både Alpakka og naturgarn soft.
En sekk med tykt garn i gave gir mange muligheter, men også vanskelig uten sammenligning.
En Dorte Skappel modell uten mønster, men maskeantallet kunne vært halvert.
Jakken ble – uten å overdrive – veldig stor.
Hva nå – kanskje en maskinvask på ullprogram ville være tingen. Så tenkt, så gjort – men jakken var like stor.  En ny prøve: Ullvask på 30 grader – ingen endring. Siste prøve: Finvask silke – virkningen var formidabel!
Med strekk og tøy, endret størrelsen til det halve. Tykkelsen ble doblet og jakken kan brukes som et ytterplagg i kalde dager. En lærdom rikere – nå kan jeg fortsette å strikke natur ull soft, men med en erfaring rikere.
Jakken kan nok brukes, men trenger sikkert noen dager for å tørke.

HARMONI av Anne Marie Kvien

Temperaturen  nå klokken 12.35 er 7 pluss i syd vindu og 0 i nord.  Det har vært kjempe flott søndagsvær, men akkurat nå har det skyet over. Gradestokken er tydeligvis ennå varm.

Ord for dagen:   Store ord og utovete plagg vil alltid krympe sammen.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.