Sommertid.

Søndag er vi tilbake med sommertiden.
Sommertid er en ordning som går ut på å stille alle klokker frem én time i forhold til normaltid. Flere land har innført dette for å utnytte de lyse delene av døgnet.

Fant et leserinnlegg og bilde av Mariakirken i Krakow – Polen, som inspirerte meg. Himmelhøy og hellig står den på markedsplassen, kikkende opp mot de lange tårn.  Kirketårnene har forskjellige høyde og der oppe vitner en melodi om at bygges historie er skjør. Hver time hele døgnet, syv dager  i uken spilles en melodi.  Melodien er kort og brytes av plutselig, til minne om en kjent trompetblåser fra det 13. århundre som ble truffet av en pil i halsen mens han spilte melodien for å advare byens borgere mot et mongolskangrep. Hejnał kan høres over hele landet klokken 12:00 da den sendes live på den polske statsradioen Polskie Radio Program I.
Her skulle man ha vært!

Det føles som å være i en sekk. Himmelen er tett og det faller lette snøbyger nå klokken 07.35. Temperaturen ligg på 2 pluss.

Onsdag ble årets Yukigass opnet med Golden Glove, som er kasting på blink, eller rettere sagt en snømann.  35 lag kjempe om EM deltakelse.
Lørdag er det Yukiparade, innledende runder på Vardøhus festning. Yukinatt og kåring av årets Yukikonge og  -dronning.
Avsluttes søndag med sluttspill, finaler og premiering søndag.
Vardøs sønn Karl Eirik Schøtt-Pedersen deltok.

Ord for dagen:   Vi elsker ikke mennesker fordi de er vakre,
men vi synes de er vakre fordi vi elsker dem.
Russisk ordspråk.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.