Trender av tiden..

Trenden  idag er – lusekofter til strikkekafeer.
På 1930-tallet kom strikking på moten etter å ha ligget brakk i mange år.  Siden har strikkekunsten svært til både nytte og hygge for nordmenn.  I dag går strikkemoten som en farsott over det ganske land.
For hundre år siden var det mye som tydet på at strikkeferdighetene var på retur her i landet.  Men flere strikkebøker som ivret for at kvinnene skulle ta opp strikkingen på nytt, ble publisert i 1920 og 30-årene.  Nå er strikking er blitt en motesak over hele verden.
Selv har jeg strikket 7 par tøfler, hvor ett par skal prøvekjøres i vaskemaskinen. En tykk «Skappeljakke»  i en størrelse som ikke kan beskrives m.m.
Det er ikke alltid man får størrelsene slik man hadde forventet, men skappelklær skal visst være store, slik jeg har forstått.
Fikk en masse tykt naturgarn som gav meg mange utfordringer, men nå er det meste under kontroll.  Har nok arbeid til denne sesongen i hvert fall.
Takk AC for garnet!

Den største utfordringen tror jeg likevel er været og føret.  Lille Bajas skal jo luftes, men veien var så speilglatt i helgen at det faktisk var umulig å kunne gå oppreist. Til og med Bajas fløt på isen. Er glad for  fortsatt og ha begge hofteledd i behold- lå langflat på veien. Ikke noen hyggelig!  Har levd ganske mange år, men aldri opplevd veien vår så «såpeglatt».

Ekstremværet  «Jorunn» kom aldri. Ser ut som om været likevel er overordnet og hånteres fra oven.  Vi har hatt kjempe bra vær i vårt område med bare noen få snøbyger i går. Temperaturen nå klokken 07.56 er 5 pluss med litt fønvind.  Verandaen er nesten fri for snø – en merkelig vinter – uvant!  Håper på fortsatt sommerlig temperaturer.
Hva med Finnmarksløpet?
Tre samer, ei blond stjerne og to lokale navn tar opp kampen med hundene om å fylle byen med lyd når Finnmarksløpet snur i Kirkenes i dag.
Rapegruppa Duolva Duottar  (skitne vidder) og Agnete Johnsen (tidligere Blacksheeps)  er blant artistene på scenen  på torget i Kirkenes i dag.

Ord for dagen:  Hev ankeret i sjelen din, og seil av gårde til de store sjøer.
Sherley Jacobsen

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.