Fredssang av Bedrick..

Verden skjelver –  hva blir neste trekk fra Bjørnen i fra øst.
En farlig mann, slik jeg oppfatter han!
Sangen er laget i Sovjettiden og er vel like aktuell i dag.
Ronald Aune – Bjørnen i fra øst.

Synnøve Fotland Eikevik ved Varanger museum avdeling Vardø har tatt initiativet til å hente frem folkloristen Kristian A. Bjørkelo til Vardø på selveste kvinnedagen,
8. mars. Foredraget han har med seg bærer tittelen «Å temme den hysteriske kvinnen : Vibratorens kulturhistorie.»  Vardø er jo et fiskevær, og mennene var i sin tid mye ute og fartet på sjøen.  Det er ikke umulig at disse fiskefruene hadde diverse remedier i nattbordskuffen.  Bjørkelo vil fortelle historier om dampdrevne vibratorer, matvarer som dempet diverse lyster og hvilke snodige ideer menn gjennom tidene har hatt om kvinner og kroppene deres.
– Tradisjonelt sett er det mennene som har sittet med makten, og dermed tatt avgjørelser som har direkte innvirkning på kvinnens liv, helse m.m.  Til og med vibratoren ble skapt fordi mennene mente kvinnen trengte den, forteller Eikevik, som også er en parallell til dagens reservasjonsrettsdebatt, jf. dagsavisa finnmarken.

Bajas har vært par dager på besøk hos matmor Marianne. Tror han trengte litt tid med henne.  Så ut som han hadde savnet kontakten.
Kommer vel tilbake i dag – tenker jeg.
Far med venner er reist til Riksen.

Det blåste ganske heftig i går, men nå klokken 07.53 er det utrolig stille og delvis skyet.
Det er farlig føreforhold med skare i skisporene.

Ord for dagen: Ungdommen er den tiden du velger masken du skal bære
resten av livet.
av Aksel Sandemose

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.