Bønn….

En bønn for oss middelaldrende
«Herre, du vet bedre enn menneske at vi blir eldre og at vi en dag blir gammel.
Avhold oss fra den fatale vanen alltid å skulle si noe om ethvert emne og ved enhver anledning.
Fri oss fra trangen til å ordne opp i andres saker. Gjør oss omtenksom, men ikke kuet, hjelpsom, men ikke dominerende.. Med vår umåtelig fond av viten er det synd at ikke alt vi vet skal komme til nytte, men vi vil jo gjerne beholde noen venner til slutt.
Hjelp oss å unngå oppramsing av detaljer og la oss beholde nok oversikt til å komme til poenget.
Forsegl våre lepper når det gjelder våre plager og skavanker, for de øker, og trangen til å dvele ved dem stiger med årene.
Vi tør ikke å be om bedre hukommelse, men vi ber om økende ydmykhet og litt mindre skråsikkerhet når vår hukommelse kolliderer med andres.
Gi oss den nådegave å innse at vi av og til tar feil.
La oss forbli vennlig innen rimelighetens grenser. Vi ønsker ikke å forbli noen helgener fordi enkelte av oss er så vanskelige å leve sammen med.
Men et surt, gammelt menneske er en av Djevelens største forbannelser.
Gi oss evne til å se det gode hvor en minst skulle vente det, og til å oppdage anlegg hos mennesker som synes blottet for talent.
Gjør oss elskelig nok til å fortelle dem dette.
Amen.»
Utklipp fra ukebladet Hjemmet i 2004.
Synes bønnen inneholdt det meste om vårt «kartotek.»

Bajas er fortsatt hos mor. Vi skal ut på noen aktiviteter i 10 tiden.

Mehamn: Viser til innlegget i går om aksjonsplanene.  Fredag kom dommen om at Norway Seafood legger med i Mehamn, og anlegget selges. Ironisk nok var det en slags gladmelding. Man fryktet at det moderne anlegget skulle legges brakk.
Det er ikke tvil om at de lukrative trålkvotene var eneste årsak til at Aker kjøpe anlegget.  Den langsiktige planen har nok hele veien vært å legge ned.
Vi får se om det blir privatfly til Oslo for å demonstrere!

Parkeringsplassen i havna ved Opticom i Vadsø sentrum blir gjenstand for stor debatt i det neste året. Moder Nord AS, Kirkenes ønsker å bygge en fem etasjes bygg med 21 leiligheter og forretningsarealer ved sjøkanten. Det betyr at saken skal til politisk debatt minst to ganger i løpet av dette året. Og om det også blir demonstrasjoner her er ennå usikkert. Jeg vil prøve å følge saksganger her.

Fortsatt  vårlig i byen vår.  Nå klokken 07.20 er det 0 grader og svak vin fra søraust.

Ord for dagen:  Nervene – ja, det er hele mennesket.
Fransk ordtak.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.