Adventstid..

Nelson Mandela døde i natt (5. desember). Han var født 18. juli 1918 i Mvezo, Sør-Afrika og var Sør-Afrikas første  svarte president (1994 – 1999). Han var også landets første  president valgt i frie valg blant alle landets borgere. Mandela tilhørte partiet African National Congress. Fikk Nobels Fredspris i 1993.
Nelson Mandela ble 95 år.

Vår egentlige alders tid er summen av de tidløse øyeblikk i våre liv.

Våre juletradisjoner:
Tradisjonen med å markere adventstidens gang ved å tenne lys hver av de fire søndagene er gammel, men det er usikkert når den ble innført. En myte forteller om en tysk dame som ville lage en kalender for sin funksjonshemmede sønn, som gledet seg sånn til jul. Hun fant opp adventstaken, og tente lys for å telle ned til jul.  Adventskransen består av fire lys (moderne adventsstaker har ofte fire lys ved siden av hverandre), hvor ett tennes første søndag, to andre søndag osv.

Frans av Assisi har fått æren av å være ”Julekrybbens far”. Det skjedde noe spesielt julenatt 1223, da han feiret julemesse i Greccio i Italia …

symbolene
Marias farger: Maria har ofte rød kjole (jordfargen) og blå kappe (himmelfargen): I Maria møtes himmel og jord, ved barnet hun fødte.

Hver julekrybbe forteller sin historie;  historien om noen som har fått en ide og laget julekrybben, og historien om  vår juletradisjon.

En rask titt ut av vinduet, viser flott førjulsvinter.   Det er helt vindstille og flotte himmelfarger.  Hvor ble det av orkanen vi ble lovet?
Nå klokken 08.26 viser gradestokken 7 minus. Nysnøen fra i går ligg ren og lett over marken. J u l e s n ø!

Ord for dagen:  Du kan ikke hindre sorgens fugler i å fly over ditt hode.
Men du kan hindre dem i å bygge rede i ditt hår.
Kinesisk ordspråk.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.