2. desember.

Det er første gang i Vadsøs historie at en fremmedulturell vinner kurturprisen.  Ebenezer Akoi (47) vant altså hjertene i Vadsøby. Sjøl mener han at han bare har gjort det beste han kunne.

Kulturdagene er nå over for denne gang og Vadsø går over til julemodus.
Julen er en høytid fylt med kos, mye mat, gaver og masse juletradisjoner. Juletradisjoner slik vi kjenner dem i dag tok langsomt form allerede fra 1500-tallet, hvor man rundt omkring i Europa spiste spesiell mat i forbindelse med julen. I dag er de norske juletradisjoner en blanding av mange hundre forskjellige juletradisjoner fra hele Europa. Den mest grunnleggende av alle juletradisjoner er nok at det ifølge den kristne skikken skal herske fred på Jorden den natten Jesus ble født. Det er grunnlaget for alle andre kristne juletradisjoner.

Gårdagens storm har stilnet.  Nå klokken 08.33 er det vare 4 kuldegrader og vindstille.

Julesang – Tenn lys – av Svaquck

Ord for dagen:  Lidelsen er lykkens pris.
Karen Blixen

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.