Menneske er som et hav..

Reinsdyrene til Frodes distrikt får små datachip klipset fast i ørene.  Han er ikke helt som andre reineiere, får han høre.
Noen kaller oss for dazaluvvon.  At vi er blitt for norske. Reineieren står med begge beina trygt plantet i snøen oppe i lia.  Reineierne må våge å være moderne. Hvis alle hadde turt å modernisere, slakte nok dyr hver år, utvikle sine gjerde- og driftsanlegg, satse  på effektiv drift, hadde  alt vært bare glede.
Frode Utsi og hans kolleger i distriktet Tana, har funnet sin måte å drive reinflokken på. Den fungerer.
Her er nøkkel til suksess;  De har satset bevisst på å holde reintallet stabilt over år.  Et reintall som er tilpasset beitegrunnlaget.
Nå er jo ikke Frode Utsi, hvem som helt i sitt distrikt.  Ved siden av reindriften er han bedriftseier i Tana Kommune. Frode Utsi  AS som selger SKI-DOO, LYNX, CAN-AM, SNOGEAR og har det meste av  vinterens tøffe nyheter på lager.

Gårdagens Kirkenes tur var bare glede. Hjemme allerede klokken 15.00.

Det begynner så smått å bli skikkelig vinter i området rundet Varangerfjorden.  Kirkenes har innlandsklima og gradestokken der viste 7 minus.
Idag blåser det ganske mye og temperaturen nå klokken 08.30 er 1 pluss. Vi har fortsatt ikke noe å skufle, vinden tar den for oss, men mist aldri troen på menneske.
Menneske er som et hav.
selv om noen få dråper er skitne, blir
ikke havet skittent.

Plutselig ble det «ragnarokk».  Tror ikke våre konsertreisende har noe sjangs å komme seg til Oslo. Den verste væropplevelsen på lenge.

Ord for dagen:  Alle kan finne sin egen Sydpol.
Erling Kagge.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.