Den gule lappen.!

Har lest boken til Geir Lippestad – DET VI KAN STÅ FOR.
En ryddig og nøytral bok.
Han ble kjent for offentligheten som forsvarer for den ene av de to høyreekstremistene som i 2002 ble dømt for drapet på Benjamin Hermansen – det såkalte Holmlia-drapet.
Den 23. juli 2011 ble han oppnevnt som forsvarer for Anders Behring Breivik etter Breiviks ønske. Lippestad markerte tydelig at hans rolle var å være Breiviks forsvarer, ikke hans talerør.  Hans innsats som forsvarer ble «Årets prestasjon» både i 2011 og 2012 i Finansavisens årlige advokatkåring.
«Det er et stort paradoks at nettopp han nå kan kalle seg hedersprisgrossist.  Som forsvarer for nasjonens mest forhatte borger var  faren til stede for at han ble tatt av dragsuget, fortvilelse og sinne som 22. juli-katastrofen utløste. Men så skjer det stikk motsatte.
At alt gikk så bra, har selvfølgelig sammenheng med måten han som forsvarer løste sitt oppdrag på.  Den gule lappen med stikkordene som fulgte ham gjennom hele saken, er blitt en slags offentlig læresetning i seg selv.»
På den gule lappen var notatet: «Verdigkommunikasjon – rettssikkerhet, demokrati.»
Så føyde han til tre stikkord til :
«Verdig, rolig, ærlig.»
Han understreket for ABB at han skulle ta seg av det juridiske, mens politikken ville han ikke ha noe med å gjøre, og det ble han respektert for.

Boken anbefales.  Lippestad har vist at det er mulig å skille det private og det profesjonelle – det greide han med glans.

Hadde en rolig natt og sto opp uthvilt til klesvask.

Det er fortsatt ganske høstlige temperaturer her rundt Varangerfjorden. Veiene er bare, men man må selvfølgelig kjøre forsiktig.

Temperaturen nå klokken 11.44 er 1 pluss og det blåser fra vest.

Ord for dagen:  Smigrere ligner venner – som ulver ligner hunder.
Joseph Conrad.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Den gule lappen.!

 1. annebloggen sier:

  Hørte Lippestad snakke på en konferanse i forrige uke. Han snakket blant annet om menneskeverd og framsto som en meget klok mann

  Liker

  • sigranhe sier:

   Ja, det samme mener jeg og. Mista dattera også for en liten stund siden.
   skriver i bok også om henne og respiratoren som ble slått mens han lå ved hennes side.

   Liker

Kommentarer er stengt.