Audiens hos paven..

3644-Aarskog,-Geir-og-Gjertsen,-Stein-Inge.jpg

MØTER PAVEN FOR VELSIGNELSE:
Geir Aarskog og Stein Inge Gjertsen reiser lørdag til Roma. Onsdag har de fått audiens hos Pave Francis som skal velsigne tre artifakter til det nye Nordlyskapellet på Stabbursnes. (Foto: Bjørn Arne Johansen)

Byggingen av Nordlyskapellet i Stabbursnes, eller som kapellet heter på engelsk, Northern light chapel of Peace, er nå i sluttfasen. Helt siden kapellet fikk et krusifiks velsignet av den nå abdiserte pave Benedict tidligere i vår, har tanken om å besøke Vatikanet og den nye paven, kvernet rundt i hodet hos de to kreative campingeierne Geir Aarskog og Stein Inge Gjertsen. Onsdag neste uke er den store dagen. Klokken åtte om morgenen skal Aarskog og Gjertsen ta med seg alterkalken, brød­esken og døpefonten i tre slik at den nye paven, Francis, kan velsigne disse.

De skal invitere paven til Nordlyskapellet. Aarskog ønsker også å få den sørafrikanske kirkelederen, aktivisten og fredsprisvinneren Desmond Tutu til åpningen av kapellet. Aarskog og Gjertsen har tidligere måtte tåle kritikk for valget av altertavle. Denne viser Jesus kledd i samekofte. De går nå med tanker om muligens å lage enda en altertavle. Men dette er ikke på grunn av kritikken. – Altertavlen vi har nå er litt mørk og dyster, og passer kanskje ikke helt inn med tanke på positive seremonier som dåp, konfirmasjon og giftemål. Mange kirker har to altertavler, sier Geir Aarskog til Ságat.

Kirken ligger fint til ved Stabburselva.

Stabbursdalen Resort

Tegner til å bli en fin dag i Vadsø. Temperaturen nå klokken 09.15 er 2 pluss og helt vindstille.

Ord for dagen:  Den som ikke vil tilgi andre, ødelegger den broen han selv
en gang må over.
Francis Bacon

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.