Norsk ss ..

Norsk SS-soldat bryter tausheten
Olav Tuff forteller for første gang sin historie. Les saken
24px play-ikon NETT-TV: Brennpunkt – I Himmlers tjeneste

Dette har altså Norge vært med på!
Nesten vanskelig å tro, men mannen sto jo faktisk selv frem og lettet sitt hjerte – 92 år gammel.

Gunvor Hofmo skrev dikt etter Auschwitz;  hvor hun mistet sin jødiske venninne, samt en tanke og onkel i en annen tysk dødsleir.
Bl.a skriver hun dette :  Hysj, noen gråter deroppe, sier rottene.  De svinger med halene sine, og mimrer og værer.  Det gråter, lyder det som et ekko gjennom mørke kjellere og korridorer.  Barn, sier rottene og lesker seg med blodet som strømmer ned til den.  Maskingevær, sier rottene og gleder seg over den korte knitringen.  Nå er det snart vår tur, sier de.  Og deres Gud, hvor er han? Ikke har vi noen Gud, men har noen sett at vi myrder hverandre?
Og kunngjøringen går fra rotte til rotte.  Det piper og pistrer i lagre og kjellere, i mørke korridorer.  Drepe menneskene, ta deres plass.

Løvfallet og regner har tatt over. Det er den allmekties måte å rydde opp etter sommeren. Nå klokken 08.46 ligger temperaturen på 8 – 9 pluss.

Ord for dagen:  Det er bedre å være taus – og bli ansett for å være dum, enn å snakke
– og bevise at man er det.
Abraham Lincoln.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.