Det politiske…..

Diplomatiet vant første runde i det internasjonale slaget om Syria.  Lørdag inngikk Russland og USA en historisk avtale som innebærer at Syrias president Bashar-Assad må gi fra seg alle sine kjemiske våpen.
Tror nok at Putin og Obama vil bli kraftig lurt!

Sametinget vil skape historie. Demokratiet har gjort jobben sin.  39. kvinner og menn ble mandag valgt til å representere det samiske folket. Hvem blir president?  Hvordan settes det nye rådet og komiteene sammen?  Og hva blir de viktig sakene neste fireårs-periode?
I flere tiår har det samiske samfunn jobbet for at teaterlaget Beavvàs skulle få sin nasjonale scene.  Mange har kjempet.  Mange har argumentert.  Mange har møtt motstand.  Men ingen har gitt opp.
Det ligg godt til rette for at Sametinget og Stortinget nå kan gjøre parallelle vedtak som innebærer at en forprosjekt igangsettes.
Et nytt teaterbygg vil være et viktig symbol i feiringen av Grunnloven – mener de folkevalgte.
Den nye  samiske nasjonalteateret vil få sin scene i Kautokeino, blir det sagt.

Har hatt besøk av en god venninne fra Lakselv.  Hun reiser vestover idag, men bussen hun hadde tenkt å sitte på med til Tana – har ikke rute idag. Skal kjøre henne de 7 milene til Tana – hvor hun får sitte på med en bil som kommer fra kysten.  Dette er Finnmark i et nøtteskall!
Håper  de nye kostene i regjeringsbygget vil makte å se bilens verdi i distriktene.  Her «krangles» det alltid om å sette opp avgiftene for å slå ned på «matpakke» trafikantene i storbyene, mens distriktene blir glemt.
Vi er faktisk avhengig av privatbil!

Temperaturen nå klokken 07.40 er 15 pluss i sørvendt vindu og 11 i nord.  Ser ut som det er noe austavind, men dagen ser ut til å bli veldig bra – årstiden tatt i betraktning.

Ord for dagen:   Bruk i evnene du har!  Det ville blitt svært stille i skogen
hvis ingen andre sang enn de fuglene som synger best.
Henry van Dyhe.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.