Nytt sykehus..

Regjeringen lover mer penger til det planlagte sykehuset i Østfinnmark som skal ligge i Kirkenes.  I Helse- og omsorgsdepartementet er man opptatt av å sikre Kirkenes et moderne sykehus som kan bidra til regional utvikling. Det har allerede vært kostnadssprekk.  I tillegg til en generell prisstigning siden 2010, har høyere krav til teknisk standard og en helikopterlandingsplass gjort prosjektet 400 millioner dyrere enn de bevilgede rammene.
Det nye sykehuset skal dimisjoneres til å kunne betjene en befolkning på 25.000 mennesker. Kirkenes er også viktig for beredsskapen i de norske nordområdene, men også i de grensenære områdene i Russland og fra Nord-Finland. At russerne skal kunne behandles i Kirkenes skal bli like naturlig som at andre utlendinger får behandling ved sykehusene på sentrale Østlandet.
Store planer!  Vi få se hva morgendagen bringer!

Glem ikke at det er fredag den 13. idag!  Det er knyttet mye overtro til denne dagen.

Temperaturen nå klokken 08.50 er 25 pluss  i sør og 14 på nordsiden av huset.  Sola ho skinn nå, men det ser litt kalt ut likevel.

Ord for dagen:  Man kan godt leve av å spå her i verden, men ikke av å forkynne
sannheten.
G. Lichenberg

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.