En storkommune..?

Smånytt fra byen vår:  Fra Varangerhalvøyas mest folkerike kommune sender fungerende ordfører Rolf Arne Hansen ut en meget skeptisk respons på ideen  til  partiet høyre – om å slå sammen seks kommuner.
6174 mennesker var per 1. juli bosatt i Vadsø. En storkommune kan bli for vanskelig å håntere, mener Hansen.
Vadsø er jo også en del av vårt Sameland – på samisk Sápmi – en betegnelse på de områdene der samefolket har bodd siden langt bakover i historien.  Det er ikke et klart definert territorium, og det har ikke nøyaktig avgrensning.  Idag bor det også mange samer utenfor de tradisjonelle samiske bosetningsområdene, foreksempel bor det flere tusen samer i Oslo som derfor blir den største samiske kommunen i landet vår.
De samiske bosetningsområdene er opp gjennom historien gradvis blitt innlemmet i fire stater:  Norge, Sverige, Finland og Russland.

Det yrer fortsatt av håndtverkere rundt huset. Nå er det verandadørene som skal skiftes. Fine hvite dører med mye glass. Det kan være fare for at naboen nå kan følge med fargen på tøflene våre også. Blir vel en ny utgift – sølv persienne til døra.

Temperaturen nå klokken 09.20  – er 20  pluss i solvindu og 11 i skyggen. Det blåser en del fra øst. Regner med at østavinden er kald.

Ord for dagen:  Gud ga mennesket to ører og én munn for at det skal høre mer og
snakke mindre.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.