Trykktank- endelig!

Dykkerfirmaet Arctric Dive har investert over èn million kroner i et nytt trykkammer, som skal plasseres i Kirkenes.
Dermed er Øst-Finnmarks første trykkammer, til bruk og behandling  av blant annet yrkesdykkere med trykkfallssyke, på plass. Kommunikasjonen med personene inne i trykktanken går via telefonen. Her finner man også en luke hvor det kan sendes inn medisiner, snus, kaffe eller annet til personene.
De siste ukene er to personer omkommet i dykkerulykker i Finnmark; i Kongsfjord og i Alta. I fjor omkom også to sportsdykkere som drev fritidsdykking utenfor Kirkenes.
Det var vel på tide å høyne sikkerheten, og å gjøre investeringen nå.

Bolyst – sammen løfter vi Vadsø.
Bolyst handler ikke utelukkende om å rydde, male eller å ha vakre omgivelser rundt oss, men det er et faktum at forfall påvirker oss negativt uavhengig om vi befinner oss i Øst.London eller lille Vadsø, skriver Ottar i dagsavisa.  Han er jo faktisk prosjektleder i Bolyst Vadsø. Synes vadsøværingene bør følge Ottars ånd og holde orden i hvert fall utenfor egen dør. Går man rundt i byen- ser man gamle utrangerte rustne biler parkert rundt husene og i skogen omkring. De kan leveres vederlagsfritt til en oppsamler i byen som leverer de til opphugging  i Varangerbotn – kontakt  Ottar.
Man taper selvfølgelig skarp-panten, men man får mer plass til seg selv.

Sola skinner nå klokken 08.30. Det er helt vindstille og temperaturen er 16 pluss. Varangerfjorden skinner som et speil mot horisonten.

Ord for dagen:  Ja, tenke det; ønske det; ville det med;… men gjøre det! –
                               Nei, det skjønner jeg ikke!
                               av Henrik Ibsen

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.