Stortingsvalg.

Nå er det snart valg og viktig at også ungdommen stemmer.
En kort oppdatering av norgeshistorie er kanskje greit før valget.

Kongeriket Norges Grunnlov ble vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll i Eidsvollbygningen den 16. mai 1814 og underskrevet og datert den 17. mai 1814.  Samme dag ble Christian Frederik (kronprins av Danmark) valgt til konge.  Etter en kortvarig krig (det norske felttoget sommeren 1814) med Sverige ble Norge tvunget inn i personalunion med Sverige.  I henhold til Mossekonvensjonen av 14. august 1814, abdiserte Christian Frederik 10. oktober, og Stortinget reviderte Grunnloven for å muliggjøre unionen 4. november 1814.  Disse endringene ble omstøtt ved oppløsningen av unionen 7. juni 1905 – begynnelsen på det moderne Norges uavhengighet.
Norge fikk egen konge.
Haakon VII (tidligere prins Carl).  Fullt navn: Christian Frederik Carl Georg
Valdemar Axel, prins av Danmark og Island.
Valgspråk: Alt for Norge..

Jøss, de skraper ennå på nordsiden av huset – er tydeligvis ikke ferdige med takarbeidet. Må nok passe på å være godt kledd enda en tid.

Været:  Det er lovet regn idag, men akkurat nå skinner solen og temperaturen er 18 grader og en liten drag av vind.  

Ord for dagen:  Å være helt ærlig mot seg selv er en god øvelse.
Sigmund Freud.

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.