Fremmetfrykt..

Nye markeder: Et chartret fly fylt med levende kongekrabbe ble fredag sendt fra Lakselv til Korea, og nå vil koreanerne ha mer. Siden prosjektet ble så vellykket vil man fortsette med flyfrakt fra Lakselv så lenge det er lønnsomt.
Denne gangen går man motsatt vei. Nå  har vi plutselig fått invasjon av uønsket ørretart.  Forpakterne av vassdragene går denne gangen så langt at de oppfordrer fiskerne om å slå i hjel hver fisk de får på land av denne fremmede arten. Det kan man vel kalle for fremmefrykt!
Regnbueørreten skal altså drepes – fordi det fryktes at fiskene skal bringe med seg truende sykdommer inn i vassdragene våre.
Hva med smitte fra fremmede mennesker?  Er det dette man kaller for fremmedfrykt og rasisme?
Kongekrabben var også en invasjon vi fikk fra Russland for noen år siden. Den er jo nå blitt en delikatesse og sendes til og med til utlandet. Kan ørreten bli en delikatesse for eksport?

Nå er gjesten min på tur hjem, med par overnattinger underveis. I dag har hun endatil bursdag og den største gaven så langt er at hun ble tante underveis.  Det blir nok et besøk på Kirkenes sykehus og en overnatting til før flyet til trønderbyen letter.
Gratulere med bursdagen i dag og trippel- tante tittelen du fikk i går ved  sjutiden om kvelden.

Festlighetene i byen vår er over for denne gang.

Været:  Det blåser ganske mye fra søraust, bølgene på varangeren ruller mens temperaturen ligg på pluss 18 grader nå klokken 07.55. Sola ho heng ennå i øst og er noe uklar.  Vinden fra øst er ikke av det varmeste, men håper i hvert fall at sola klarne utover formiddagen.

Rettelse: Det var ikke tante ho ble, men søskenbarn!

Ord for dagen:  Å elske er å beundre med hjertet.
Å beundre er å elske med hjernen.
Th.Gautier

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.