Tro og magi…

Det hørtes mange lyder fra vegger og innbo i  gamle hus. Det pep og freste i ovner og peisild, og lampen brant ofte urolig.  Slik ble det værforutsigelser av i min barndom.  Idet daglige omgang med ting og redskaper ute og innendørs hendte det stadig at folk hørte høye lyder fra vegger og innbo, og så at noe ble fuktig eller mørkere av farge.  Det kunne være smell i kubbestolen, eller en bråsvart ljåegg eller gryte.  Dette varslet som regel et negativt værskifte, i motsetning til en blank og skinnende kobberkjele, som spådde godvær.  Slike tegn gikk for være seriøse; andre bærer preg av ønsketenkning og spådomsmagi: Det ga regn etter tørke om du bar høyriva på nakken.
Denne blandingen av erfaringskunnskap og overtro, alvor og skjemt er spesielt typisk for de værmeldingene som skrev seg fra mennesket selv.
forts.

Fanget i en virkelighet du ikke bryr deg om
Fanget i dager du ikke kan flykte unna
Den evige natten er heller ingen løsning
du kan velge
Uansett hvor du plasserer øynene dine
ser du deg selv
Tanker fra et annet liv invaderer deg
og lar deg ikke slippe unna
De sirkler omkring deg
overalt hvor du er
Jeg skulle gjerne sagt noe pent til deg
men alle de fine ordene har gått sin vei
og det ser ikke ut som om de har tenkt seg tilbake.
Dikt av Fredrik Hossman.

Det kryper over alt av fagarbeidere, malere, taktekkere, murere etc. 
Her må man handle forsiktig og kle seg anstendig.  Uansett hvilke vindu man kikker ut av, står der en ung mann med en spade eller slegge. Men jeg tror det skal bli fint og standsmessig etterhvert – her i gården.

Været er også skiftende med litt sol innimellom og overskyet i perioder. Mulighetene er mange, med litt av og på med klærne.
Gradestokken viser pluss 22 i skyggen og fortsatt ganske vindstille. Egentlig veldig bra for den som vil avklimatisere seg.

Ord for dagen:   En klok hyrde klipper fårene, men han flår dem ikke.
                             Keiser Tiberius.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.