«Gullet» i box!

Måseskrik har alltid vært tegn på regn og vått vær, men nå tror jeg måsene i Bergstien er blitt demente.  Ser ut som de har mistet tråden og skriker for alt og sitter over alt. Men det kommer ingen regn..
Alltid tidligere har de forhold seg til spådommene og varslet været i tråd med vær dama på TV.
Andre værvarsler som  også hadde stor betydning i gammel tid var kirkeskipet og mindre kryp.
Fra mange kirketak henger en skutemodell som symboliserer den kristne kirken på sin farefulle ferd til himmelens trygge havn.  Været kom fra den kanten stavnen pekte under gudstjenesten, mente «gamlekarene.»
Værinteressen hos våre forfedre var så stor at selv de minste kryp hadde krav på oppmerksomhet: marihønene, maur, biller, fluer, mygg og edderkopp.
Satt «vevkjerringa» midt i nettet sitt og spant, ble det fortsatt godvær; men den firte seg ned og krøp i skjul mot uvær.

Været: Sola ho skinn, men har lite varme i seg. Temperaturen  nå klokken 09.56 er
15 pluss med noe vind var vest.
Fjellklær, bøtter og spann er vasket og lagt bort for sommeren. Nå er det meste på stell for denne gang og jeg kan nyte solstrålene på verandaen. Trimmen utover blir vel bare å springe etter den nye gressklipperen som går nesten av seg selv. 

Ord for dagen:   Stjernene skinner bare når det er mørkt.
Winston Churchill.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.