Se hverandre..

Se hverandre – gjør en forskjell blir tema for Verdensdagen for psykisk helse i 2013 og hovedgruppen er barn og unge.
-Verdensdagen har spredt seg til mer enn 150 land og er den største globale markeringen for psykisk helse.  10. oktober er en offesiell FN-dag, og i Norge markerer vi Verdensdagen over fire uker rundt denne datoen.
SE HVERANDRE – GJØR EN FORSKJELL. Landslederen for Mental Helse har sitert Jens Bjørneboe med følgende tekst: «Eventyrene er innledningen til det store, det veldige, det mektige og mest gripende av alle eventyr;  Menneskenes møte med virkeligheten.  Med historien, fysikken, kjemien, med materiens og jordens eventyr.  Menneskets møte med mennesket.»
Temaet for Verdensdagen for psykisk helse i år gjør det helt naturlig å fokusere på et av Mental Helses kjerneverdier: «respekt».  Ordet kommer fra latin og betyr «å se om igjen, se på ny».  Å behandle andre mennesker med respekt er å vise dem aktelse ut fra deres menneskeverd.  Det å vise en annen respekt er å se den andres ressurser og muligheter.
Verdensdagen 2013 skal blant annet bidra til å «øke bevisstheten om at inkludering og gode relasjoner bidrar til god psykisk helse.» Utdrag – jf. Sinn & Samfunn nr. 3 -2013, årgang 31 – ved landsleder i Mental Helse, Anne Grethe Klunderud.
Sinn og Samfunn er et medlemsblad i Mental Helse.
På side 22 i samme bladet er det en PROFIL av musiker Christian Ingebrigtsen » Han teite fra Siggerud.»
Skal i neste blogg gjengi noen av hans opplevelser på veien til berømmelsen.

Gårdsdagen gikk ut i historien som en av mange fine sommerdager.

Dagens Finnmarken melder om skummelt lav vannføring i flere av elvene i østfylket.  Fortsetter tørken kan deler av elvene ble stengt for laksefiske

Nå har det heldigvis regnet inatt. Tror naturen er fornøyd og jeg likeså  – trenger ikke vanne blomstene, men for lite til å fylle elvene.

Det blåser fra vest og regndråpene peller av – temperaturen nå klokken 07.35 er 19 pluss og sola ho ser ut til å glede oss i dag også.
Vinden har økt i styrke.  Det blåser kraftig i kastene – nå klokken 08.24.

Ord for dagen:   Det fine med livet er at det er oppdelt i perioder, så ein slepp å få alt på ein
gong.
av Ragnar Hovland

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.