Heksehovedstaden..

Heksehovedstaden. I 1600-tallet visste ikke embetsmennene hva de gikk til.
Vår østligste by – har ved hjelp av skjebnen til Gundelle Olsdatter fått byggingen av Steilneset som minnested og enda til på lerret.
Gundelle Olsdatter ble som mange andre angitt av naboer og under tortur i 1663 dømt som heks. (Det var 20 stykker som ble dømt dette året.)
Selv om historien er 350 år, kjenner regissør Lars Petter Gallefoss i produksjonsselskapet Pandora Film den ut og inn, og trodde på hekser, og regnet Vardø som en av verdens heksehovedsteder.
Etter en kåringsprosess med befaringer gikk  Stavanger kulturskole og katedralskole av med seieren, mens Steilneset minnested i Vardø mottok hederlig omtale.
«Steilneset er et verdig og stillferdig minnested hvor arkitektur og kunst samspiller på en nyskapende og nesten nennsom måte.
For Ritzler og Statens vegvesen føyer omtalen seg inn i rekken av positiv oppmerksomhet som minnestedet har fått siden det sto ferdig i 2011.
Arkitekt: Peter Zumthor og kunstner Louise Bourgeois samarbeidet om verket  har vakt oppsikt verden over.

Lille Bajasgutten er på ferie hos mor, mens foresatte er på reise – ut denne uken. Han har fått i seg en stor brødskive med leverpostei – god og mett – har han lagt seg på gulvet for en velfortjent lunsjpause med et stort smil om munnen.
Bajas smiler juni 2013

Været:  Nå klokken 14.26 har det skyet over, mens temperaturen fremdeles ligg på 17 pluss. Vi koser oss i sommerværet her nord, nesten helt uten nedbør. Østfinnmark har hatt   kjempe varm sommer så langt.
Blomstene står i flor!

Ord for dagen:  «Livet er alltid kjørt, om det enda er lite verdt».

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.