Radioens fortid….

Har en liten radio fra fortiden på nattbordet. Herfra får jeg nyheter fra Finnmark hver morgen.
Guglielmo Marconi regnes som radioens far: Allerede sommeren 1920 kan Kristiania Radiostasjon på Tryvann for første gang motta og videresende en sending fra Marcnis London-studio. Det første kringkastningsselskapet i Europa er British Broadcasting Company. BBC, fra 1922.
Fra 1923 starter Telegrafstyret prøvesendinger fra Kongensgate i Oslo.
To år senere dannes det private Kringkastingsselskapet A/S.  Selskapets konsesjon omfatter drift av en radiostasjon for et område på 150 kilometer rundt Oslo.  Private kringkastningsselskaper dukker snart opp også i Bergen, Tromsø og Ålesund.
Staten overtar de private radiostasjonene i 1933 og etablerer Norsk rikskringkastning, NRK, med enerett til å drive rikskringkastning i Norge.  NRK holdet til i Stortingsgaten 24/26 i Oslo, før flyttingen til «Det hvite hus» på Marienlyst.  NRKs monopolstilling varer til 1980.
forts…
Ordføreren får «pepper»..  Å anmelde Nikel-verket til politiet er pengesløseri og respektløst overfor ansatte som har mistet jobbene sine, sier Fagforbundet i Sør-Varanger – blogg under.

Landsforeningen for hjerte – og lungesyke vil ha et helt røykfritt Norge. Det tror jeg de vil klare, men hvor skal staten få kompensasjon for tapt avgift?

Det ser ut som sommervarmen er på tur igjen. Sola ho er litt av og på, men temperaturen ligg på omkring 15 pluss med en liten drag av austavind.
Det sies også at multebæra er nesten en måned før sin tid. Vi er faktisk en måned foran normalen her – spesielt her i østfylket.

Ord for dagen:    Av alt levende er menneske det eneste som drikker uten å være tørst,
spiser uten å være sulten – og som snakker uten å ha noe å si.
John-Steinbeck.

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.