«Igor-handel» og flystreik…

Flystreiken har lammet distriktsnorge. Det er i slike tider man ser hva Widerøe betyr for oss finnmarkinger. Lange strekninger og få muligheter. Tror på en snarlig løsning med kabinpersonale, men er mer usikker på bakkepersonale.

Sveriges ambassadør i Norge, Ingrid Hjelt er imponert over «Igor-Handel» i Norge. Russerne strømmer til Norge som aldri før. Hun advarer samtidig mot situasjonen for menneskerettigheter. Vet ikke akkurat hva hun legger i det.
-Nordmenn handler i Sverige, mens her er det russerne som som handler i Norge.
Hvordan Norge håndterer en felles grense til en stort og mektig nabo kan være en modell for andre stater, mener hun. Hittil i år har vi hatt nesten 96.000 grensepasseringer. 
Som jeg tidligere har skrevet, ser Kirkenes ut som en liten stat i Russland – med all skilting og det som følger.

Det blåste «småstein» i går, men i dag er det vindstille, sol og 5 pluss nå klokken 07.15.
All snøen er borte og marken er brun og himmelen lyseblå. Har faktisk tro på en fin sommer, men her oppe må man være forberedte på at alt kan skje. Ofte er det 10 år imellom de fine somrene.

Ord for dagen:  Det geniale består i at en person sier noe
                             selvfølgelig for første gang.
                             Hermann Bahr

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.