Rørvik/Folla.

Et værhard havstykke lengst nord på Trøndelags-kysten.  I ettermiddagstimene arbeider hurtigruta seg nordover det kronglete farvannet fra Agdens ved Trondheimsfjordens utløp, til Folla.   Det minst vakre viser hun når sørvesten roter henne til.  Da skjærer hun rasende grimaser, fråder avsindig og truer med tusen glattslipte tenner.  Men hurtigruta har alltid gått fri.  Rett nok har hun måtte stange seg frem, men i havn er hun alltid fetch_dllkommet til sist. Derfor var det få i det vesle fiskeværet Rørvik som trodde hva de hørte, da ryktene tok til å svirre en søndagskveld i oktober 1962, om at hurtigruta var forlist.
«Sanct Svithun» var på nordtur og ventet til Rørvik klokka 21.30 etter ruta.  Ekspeditør og kaibetjent var på plass for å ta imot, men ingen nordgående var å se.
Klokka 2200 oppfanget Rørvik radio det første nødropet.  Skipet meldt at det var gått sør for Rørvik, og at det hadde revet bunnen opp og sank.  De hadde satt båter på vannet, og de siste nødraketter var skutt opp.
Tre kvarter senere kom ny melding fra nattsvarte Folla: – Vi er uten strøm!
Forts.

Heisann!
Kvenforeninga krever bruksrett til hele Varangerhalvøya på vegne av alle, mens reindrifta på sin side vil ha eiendomsrett til hele området.  Håper ingen gjør krav på utmarka bare for selg selv. Vi bor og lever ganske romslig her i nord. Tror faktisk jeg alene kan skryte av alminnelig stort råderett.  Vi må jo ikke bli som måker: «Ska-ha, ska-ha, ska-ha!

Været akkurat nå:  Overskyet, vindstille og 8 varmegrader – nå klokken 09.16.  Bra!

Ord for dagen:  Den som ikke etterlater seg annet enn penger, dør fattig.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.