Burde livet leves baklengs?

Søren Kierkegaard sa  at livet burde leves baklengs.  Med andre ord, den erfaringen man har som gammel burde man hatt som ung.  Ut fra den tankegangen kunne jeg nok godt ha tenkt å levd livet om igjen og unngått noen av ungdommenes «tåpeligheter» og forsømmelser.  Mest av alt skulle jeg nok ha ønsket å ha vært mer nysgjerrig og lydhør for hva min foreldregenerasjon hadde opplevd.  De som jo var født tidlig på 1900-tallet og gjennomlevde  to verdenskriger, arbeidsløshet og mangel på det meste.

Nytt fra Vadsø:  Drivere av utestedene i byen er lite grad for at jazzklubben har fått permanent skjenkebevilling. De tror det bli vanskelig å konkurrere mot en organisasjon som har mottatt støtte.  De er også redde for at arbeidsplasser skal gå tapt.
Leder for jazzklubben mener derimot at Kooperativet kulturscene skal være et supplement og ikke konkurrent.
Tror dette er en sak som vil få ny runde og havne i kommunestyret.

Nytt: Sjømenn skal bli sjøfolk. Et nytt lovforslag skal styrke stillingsvernet for sjøfolk.  Kuriositeten «gravide sjømenn»forsvinner når lovteksten blir kjønnsnøytral.
Er bare spent på hvor lenge menn får være menn?

Denne tirsdagen ser ut til å bli en riktig fin varm dag- i hvert fall slik det ser ut nå klokken 08.10 om morgenen.  Temperaturen er allerede 8 pluss og det er utrolig vindstille. Snøen bare forsvinner – dag for dag. Veiene er sørpete og nesten ufremkommelig for gående.
Må bare få lov til å skryte av været.  Den har vært aldeles flott i år. Håper på en fin sommer også!

 Ord for dagen:  Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i ditt liv.
Henrik Wergeland

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.