Kampen om havet!

Havet er fullt av uvesener, den dag idag.
Men så kommer dagen unge havfruer kommer opp og soler seg på skjær. Og plutselig snur Nord – og vestlendinger sine tanker.
Dette er gode varsler. Dette er eventyr, dette er huldresagn, tøv og tull!
Kampen mot havet har pågått så lange havet og menneskene har eksistert. I første runde vant havet. Men i vår tid er det i ferd med å bli en slagen fiende.
Over havet durer flyene gjennom dagen og natten, og en Atlanterhavsreise i dag er ingen reise, bare et kort opphold ved en bar, på et fly, i en kinosal, eller hvor som helst.
Havet rekker ikke opp til flyene. Men for dem som bærer tungt på en kjøl, er havet ennu den vei og den sti som binder folk sammen verden over. Havet har også etterlatt seg mange enker og farløse.seilbåt
Den har risset inn sine bølgeslag gjennom millioner av år, kjempet sin kamp  mot is, fjell, strender og gitt landet fasong. Mennesker har alltid ferdet på havet, sitt matkammer, kirkegård, ferdselsåre med sin levemåte.
Havet har formet menneskene mer enn menneskene har formet havet, det lar seg ikke temme, det er slik og skal være slik.
Stille, stort og blankt, men plutselig en lysende knyttneve mot dem som utfordrer det!
Han visste det så godt. Han løftet hånden opp mot øynene og holdt den der, lenge….
mens havet bar ham frem til frihet og fred, mens havet bar ham hjem.
Inspirasjonen til innleggene om havet er delvis hentet fra boken Hav-Norge
ved 
Leif B. Lillegaard. Cappelens forlag fra 1980.

Endelig vintervær i byen vår. Nå klokken 07.30 laver det ned nysnø. Får håpe det bare er en overgang og at Vårherre mener å hjelpe oss med å få bukt på det gamle snølaget. Temperaturen er derimot ganske sommerlig – 3 pluss.

I dagens avis er leserne presentert tegninger/bilder av 3 flotet forslag til ny barneskole i Vadsø. Tilbyderne er  fra Hent AS – Trondheimsbasert, Peab AS  er Alta/Tromsø firma og Harald Nilsen AS fra  Vadsø.
Det vi er presentert er kun fasaden. Romløsningenr, beskrivelser og øvrig innhold skal fortsatt holdes internt, sier plansjef Bjørn Pedersen.
Milepælen kommer først 29. april. Det er da konvoluttene skal åpnes som inneholder prisene på alternativene.  Bygget er kostnadsberegnet til 190 millioner kroner.
Nå er det viktig at vadsøværingene flytter hjem for å hjelpe oss skattebetalerne økonomisk.
Det er viktig at etterslekten får standsmessig tak over hodet i skoletiden.

Ord for dagen: Du kan ikke hindre sorgens fugler i å fly over ditt hode,
                           men du kan hindre at de bygger rede i ditt hår.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.