Havet ler!

Fredag:
Havet rister av fryd og brøler sin seier inn over strendene.
Men så kommer de blå vår kveldene, dette underlige halvlyset som får både fiskere og kunstmalere til å se opp og undre seg.
Fiskeren – han pendlet fra havet der ute til huset der hjemme, år ut og år inn, og alle spurte om han skulle forsette med dette hele sitt liv.båt i stille
Selvfølgelig skulle han det.  Folk reiser ut og høster havet og lever av det.  De er som bærplukkere som kjenner de beste plassene, og skogfolket som kjente de beste teigene,  og som jegerne som kjenner de beste vollene. Jo, havet har sine lover, tross alt.  Bryter man disse, tar havet hevn.
Egnebuene lå  beleilig til.  Kaldt var det, men den gode praten , glede sammen med håpet  holdt dem oppe. Samholdet holdt det gående og slik er det fortsatt for fjordfiskeren.
forts.

Bedriften Mietinen AS erobrer nye områder. De lanserer Varanger hage og landskap, Varangerstein AS .. m.m. Ser ut som de nå skal drive hage også.  Driftig selskap, må man vel kunne si.
Tanaelva skal få ny bru til det nette sum av 337 millioner.
Nå skal urfolk inn i Grunnloven.  Forslaget lyder slik: «»108: Statens myndigheter skal legge forholdene til rette for at samene, som urfolk, kan sikre og utvikle sitt språk, sin kultur og sitt samfunnsliv.»
Tror forslaget vil lage opprør i andre grupperinger!

Herlig, herlig! hva har vi her i Varangeren gjort som får Vårherre til å velsigne oss med det gode været. Sol og vindstille fortsatt. Nå klokken 07.36 er det bare 1 pluss.  Utover dagen regner jeg med at det skal bli mange varmegrader når sola runder østsiden.

Det har vært VM kiting. Start fra Berlevåg til Vadsø. I 76 km/t fullførte Niklas Noramann og Carl Gustav Rye Florentz årets Vake med stil. Britene sikret sølvet.
De hadde en del utfordringer underveis, som foreksempel på tirsdag måtte de gå i to-tre timer, fordi det var helt vindstille.
Med det flotte Varangerværet var nok kiting ikke akkurat den enkleste sporten å gjennomføre.

Her i vår langstrakte land – utfordrer vi både havet og viddene!

Ord for dagen:  Fornøyelsen har sin pris, men gleden er gratis.
av Nils Kjær

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.