Pilot i nord.

Torsdag: I august fusjonerer Høgskolen i Finnmark og Universitetet i Tromsø, og akkurat nå er forarbeidet i full gang, skriver lokalavisa vår i dag.
Rekrutteringen til læreryrket er avgjørende for neste generasjon utdanning. I mange kommuner er det i dag en økende andel ufaglærte lærere. I samfunnet ellers er det viktig å anerkjenne læreryrket som et av de viktigste vi har. Politikerne har endelig funnet ut og at profesjonelle lærere er like viktig som profesjonelle leger og advokater. Femårig lærerutdanning kommer til å bli innført over hele landet i løpet av kort tid.
Jeg synes også det er like viktig å la flinke elever få faglige utfordringer allerede på grunnskole plan.

I går hadde Vadsø enda en strålende solskinnsdag.  Håper det fine været fortsetter utover våren. Jeg er litt redd for at vi nordboere blir for godt vant, slik våre venner i sør er.
Fjellfolket klarer likevel på kald vind i høyden, selv om høyden i Øst Finnmark ikke kan sammenlignes med landet forøvrig.

Temperaturen nå klokken 07.26 er 1 kuldegrad. For tidlig og spå været for resten av dagen, men det ser likevel lovende ut. Vi får ta det som kommer. Det er vi vant til.

Onsdag hadde vi  merkedagen: Kornmesse.
Godt vær denne dagen spår godt vær framover og god og mild forsommer.
Tror vi på denne spådommen – er det bare glede å vente!
Og høstens familietur blir til Stockholm!

Ord for dagen:  Det er lettere å tilgi sin fiende enn sin venn.
Friedrick Nietzsche

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.