20. mars

Onsdag: Menn er snodige. Hvem som samlet Norge til ett rike i 800-tallet er vel vanskelig å statfeste helt konkret. Historiker og rektor ved Samisk høgskole, mener skolene  gir vranglære til elevene som ikke passer  med samisk historie.  Han mener å ha gjort undersøkelser som viser at det har vært kongelige riksombudsmenn i Nord-Norge fra før Harald Hårfagre.
«makten og æren » i Fadervår stemmer vel best  i dette tilfelle.
Var kanskje Harald Hårfagre same også?
Synes historikeren burde kreve  graven åpnet for analyse.

Nå er de igang igjen. Fare for streik ved flyplassene i Finnmark. Beslutningen blir tatt i morgen.  Forhandlingslederen mener at lønnsøkningen de ble tilbudt er så lav at det kan bli snakk om en reallønnsnedgang. Tilbudet var på 1.25 kroner per time.

Guttan er på tur sørover med skutere på tilhenger. 2 elger har de allerede møtt underveis til Karasjok i går kveld. Det gikk heldigvis bra denne gangen, men det er skummelt å møte så store dyr. Elgen er stort sett i bevegelse om ettermiddagen og kvelden.
Tror man hadde større overlevelsesmuligheter den gang man brukte «apostelenshester» (beinan) som fremkomstmiddel.

Var på ett møte i går kveld hvor vi fikk servert nystekt pizza og marsipankake med kaffe og brus – nydelig!

Det ser ut som det lysner i sør. Sola er på tur opp og gradestokken viser 1 kuldegrad i sør vindu og 4 i nord – nå klokken 0812.

Ord for dagen: « Man trenger ikke å blåse ut andres lys for at ditt eget skal skinne.»

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.