01.mars

Fredag:
Kong Olav V var den første tronarving til den norske trone som vokste opp i Norge.
I 1929 giftet han seg med sin kusine – prinsesse Mãrtha av Sverige som døde
5. april 1954 – 53 år gammel.  De fikk sammen 3 barn – hvor Harald ble tronarving.
Kong Olav representerte  landet som enkemann ved hjelp sin søster prinsesse Astrid.
16. juni 1958 om morgenen kjørte fire store, sortlakerte biler ut fra Skaugum i Asker.  Kong Olav   eller Olav Haakonssønns signingsferd til Olav Haraldssøns hellidom i Olav Tryggvasøns by, (Trondheim) var begynt. Signingsferden til Nidarosdomen hvor Olav V ble signet til sin høye gjerning som Norges konge. Han hadde i begynnelsen av året avlagt ed til landets forfatning ved åpningen av det 102. ordentlige Storting.
Kronprins Harald ble 21 år, og eden som kongesønnen avla han skriftlig til Stortinget og muntlig for Statsrådet, og sammen med prinsesse Astrid foretok Kongen sitt første offisielle statsbesøk som monark – og det var naturlig nok Danmark som fikk æren av kongebesøket av den første offentlige.
Til sin fars hjemland Danmark!

Nesseby ønsker å øke folketallet og da ser dem seg muligheten gjennom å bosette flyktninger – dette til tross for at de ikke har fått forespørsel engang.
Jeg er nok noe skeptisk til om de vil lykkes å beholde disse menneskene i for lang tid. Mange av de kommer fra store byer – og lille Nesseby – hva kan de tilby foruten mye kjærlighet. Selv om kjærlighet er et viktig element i hverdagen, tror jeg det ikke holder.

Hos oss snør det nå – det er veldig tett – lite utsikt. Temperaturen nå klokken 09.34 er 5 minus og vindstille.

Ord for dagen:  Dårlig vær ser alltid verre ut gjennom et vindu.
John Kieran

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.