28. februar.

Torsdag.
En ny epoke er begynt: Sønnen Alexander – nå Olav av Norge – meddeler i statsråd at han i kraft av grunnloven har blitt Norges konge.  Han tiltrer regjeringen og nedlegger sin skriftlige ed som grunnlovens § 9 beskriver. Han meddeler også at han vil føre navnet
Olav V og tar samme valgspråk som sin far.: «Alt for Norge».  Sin skriftlige kunngjøring til det norske folk sluttet kong Olav med denne appell:  «Jeg ber dere alle om støtte og tillit i min gjerning.  Det vil gi meg kraft til å virke til gavn for vår kjære Norge.  Gud bevare fedrelandet».  Dette skjer umiddelbart etter farens død i 1957.
Kong Olav V (1903 -1991
Kong Olav ble født 2. juli 1903 på Appleton House i England. Han var sønn av
daværende Prins Carl og Prinsesse Maud, og hans navn var Alexander.

Avisa Finnmarken er blitt en nesten «ren» Kirkenes  dagblad. Det skjer så lite her hos oss. Ikke produserer vi noe, ikke bråker og demonstrerer vi. Vi aksepterer at de som ikke ønske å bli – kan flytt og ta med seg arbeidsplassen. Vi flytte stort sett bare papir, i dobbelt forstand.

To måneder etter at NRK fortalte at distriktskontoret for Finnmark skulle gjenoppstå i Alta, hevdet NRK-ledelsen at saken ikke var avgjort.  NRK har brutt Hovedavtalen fordi de ikke tok de ansatte med i drøftingene. Vi får se!  Er vi sterke nå – så klarer vi kanskje!
Vadsø blir vel den «sovende byen». Se det – her kan det bli kamp!

Varangerfjorden er ganske mørk nå.  Det blåser fra øst, men himmelen er skyfri og sola ho  stig. Temperaturen nå klokken 09.04 er 2 minus.

Ord for dagen:  Man skal ikke løfte fanen så høyt at
ikke bena når jorden.
Aksel Laren

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.